Rovarirtás, rágcsálóirtás, csótányirtás és ágyipoloska irtás Budapesten

  • Csak és kizárólag engedélyezett szereket szabad alkalmazni, melyek a törvényi előírásoknak eleget tesznek. Esetünkben kizárólag engedéllyel rendelkező hatóanyagokat alkalmazunk, melyek használata semmiféle kockázattal nem jár, ha a megfelelő szabályokat és előírásokat alkalmazzuk, mivel azért nem szabad amellett elmennünk, hogy ezek a szerek azért elsősorban vegyszerek! Fontos, hogy a balesetvédelmi előírásokat betartsák, melyeket a hatóanyag kijuttatás végeztével a munkalapban rögzítve átadunk a megrendelőnek.

  • Azonban vannak olyan egyedi esetek, amikor egy – egy egyénnél túlérzékenység léphet fel bizonyos vegyszerekkel szemben. Ennek tünetei az alábbiak lehetnek, bőr irritáció, vagy kipirosodás, foltosodás, tüsszögés, köhögési ingerlékenység, torokkaparás. Amennyiben felső légúti irritáció lépne fel, azonnal kezdjük meg a szellőztetést. A tünetek az átlevegőztetéssel azonnal csökkenni és megszűnni fognak. Bőrirritáció esetén alkalmazzuk a vízzel való sűrű öblítést lemosást, ennek eredményeként rövid időn belül elmúlik a kellemetlen érzés.

  • Háziállatok esetében is eltérő lehet az érzékenység mértéke, mivel testsúlytól is függhet a hatóanyaggal való érintkezés. De ilyen jellegű probléma még az évek során nem adódott.

  • Azonban minden körültekintés ellenére is adódhatnak speciális esetek és túlérzékenység, és bizony van olyan rovarirtási technológia, amely előírja, hogy az előírt várakozási idő leteltéig nem lehet tartózkodni azon a területen ahol az a hatóanyaga lett kijuttatva. Az ilyen esetekben mindig gondoskodni kell a háziállatok elhelyezéséről.