A boldogság kulcsa az, ha naponta nő

Sokan azt mondják, hogy az önsegítés arról szól, hogy megtaláljuk a felhatalmazást, hogy kimenjünk, és más emberré váljunk. Ez a pszichológiai gondolkodásmód bizonyos mértékig valódi modell; azzal, hogy jobb emberré válsz, az előre megtervezett és megvalósított célokkal emeli önbecsülését. Ezt a viselkedést pozitív eredmények is megerősítik, és következésképpen több területen is sikeresnek találja az embert, tekintettel arra, hogy elegendő tehetséggel és hajlandósággal rendelkezik a sikerhez.

A személyes fejlődés nagyon fontos dolog, amire törekedni kell. Próbálj meg kitalálni egy célt. Jó példa az lenne, ha elkezdenél spórolni. Ez azért fontos, mert megtanulhatja fejleszteni impulzusvezérlését. Kezdje a spórolással, amikor általában olyan dolgokra költ, amelyekre nincs szüksége. Például minden alkalommal, amikor vásárol valamit az automatából, tegye azt bankszámlájára. A jó költési szokások kialakításával nagyszerű személyes szokások alakulnak ki.

Kezdje a napot könnyű meditációval, imával vagy csendes gondolatokkal. Ez segít abban, hogy jobb lábbal kezdje a napot, és előkészíti a színpadot, hogy sok mindent elérjen. Próbálja ki, és nézze meg, mennyire más egy nap, amikor békés hozzáállásból közelít hozzá.

A személyes fejlődés intim és kihívásokkal teli folyamat. Az önismeret keresésének megkönnyítése érdekében fontolja meg a célokat részletező napló létrehozását. Ez segít elképzelni a haladást, és meghatározhatja a személyes célok optimális ütemtervét. Ezt a naplót is használhatja az út során felmerülő akadályok és sikerek részletezésére - előfordulhat, hogy munkája többet arat, mint gondolná.

Ha a dolgok olyan helyre kerülnek, ahol nem tudja kezelni őket, kérjen segítséget valakitől, mint egy terapeuta. Segíthetnek megbirkózni a problémáikkal, ha megbeszélik őket és megoldásokat találnak. Nagyon jót tehet, ha valakivel beszél, aki nem közvetlenül érintett az életében; világos perspektívát nyújthat.

Végezzen apró változtatásokat a viselkedésében. A rossz szokásokról való leszokás bizonyos esetekben működik, de más esetekben a kisebb és fokozatos változtatások hatékonyabban érik el a tartós változást. Minden nap egy blokkot gyalogolni jobb, mint egyszer fél mérföldet futni, és feladni, mert túl nehéz.

Amikor személyes fejlődésének célját határozza meg, győződjön meg róla, hogy kihívást jelent, de nem lehetetlen. Egy lehetetlen cél kitűzése ugyanolyan káros lehet a fejlődésére, mint a túl könnyű cél kitűzése. Nagyon demoralizáló tud lenni. Keresse meg, amit reális célnak tart, majd emelje fel a lécet egy kicsit magasabbra. Ily módon a kudarc bizonyossága nélkül tolni fogja magát.

A bipoláris rendellenességgel kapcsolatos önsegély egészséges kezeléséhez győződjön meg arról, hogy napi ütemtervet állít be, és azt betartja. Ez azért fontos, mert eltávolít minden stresszt, amelyet a bizonytalanság okoz az életében. Az időbeosztás segít rendbe tenni az egész életet.

Szokj le a koffeinről. Lépjen távol az energiaitaloktól, a kávétól és a szódától. Észre fogja venni, hogy könnyebben tudja egyenesen tartani gondolatait, és jobban alszik éjszaka. Eltarthat egy ideig, amíg leküzdjük az elvonási tüneteket, de ha eltűnnek, remekül fogja érezni magát.

A célok eléréséhez perspektívában kell tartani a dolgokat. Ismerje fel a kis kudarcokat átmeneti kudarcként, és ne hagyja, hogy a kudarcok elvonjanak a céljaitól. Ahelyett, hogy az elkövetett hibákra összpontosítana, összpontosítson mindenre, amit eddig elért. A pozitív hozzáállás fenntartása elengedhetetlen a sikerhez.

Ha tudod, mi tart vissza, változtasd meg. Vegyen részt az adott témával foglalkozó órán, vegyen könyvet a témában, vagy forduljon szakemberhez, aki segít. Tegyen lépéseket mindaddig, amíg le nem tudja győzni azokat a problémákat, amelyek megakadályozzák Önt abban, hogy a legjobb életét élje-ennyit megérdemel, és el is kell várnia!

Az önsegítés valóban cél alapú. Azáltal, hogy a végső célt apró részekre vagy darabokra bontják, az emberek képesek kisebb célokat elérni az életükben, és dolgozni tudnak az általános változáson. Az önálló milliomosrá válás nem egy éjszakai folyamat, de a kezdés kulcsa az indulás. A piramisokhoz hasonlóan minden nagy munka erőfeszítést igényel, és ebben az esetben a változást legjobban téglával lehet elvégezni.